Sunday, April 30, 2006

do you remember the days?

jag tvivlar på att temperaturen idag kommer att gå upp till de 20 grader det för en tid sen ryktades om. Men det spricker i alla fall upp. Och häromdan levererades glassboxarna till cafét; ett sommartecken, helt klart.

Det är lätt att bli nostalgisk kring det här med glass. För att möta, eller kanske snarare spä på, den känslan har GB lagt ut de alla tiders glasskartor på sin hemsida. (Och de "vänner" som tvivlade när jag häromdagen berättade om glassen Wild West ("Det var något dina föräldrar gjorde själva, och sen lura dom dig att det var en köpeglass!") kan klicka här!)

Här kommenteras för övrigt den aldrig sinande nostalgientusiasmen ("Två nötcreme och en moviebox"-syndromet) som råder nuförtiden. Skribenten hävdar att det är 70-talisterna som är mest nostalgiska. Jag tvivlar att det är begränsat till dem: jag är född -80 och dras definitivt med, och min bror född -87 är nog den nostalgiskaste jag vet.

4 Comments:

Blogger Jusse said...

Jag kände igen grodglassen, stor lycka. Sen kom jag på att jag nog aldrig egentligen gilloade den särskilt mycket. Det är ett annat kapitel.

4:14 PM  
Blogger lovisa said...

1988. Familjen på semester. Alla barn får välja varsin glass. "Ni får välja preciiiis vilken ni vill" (pappa på sitt generösa humör). Alla väljer såklart Alexandra, störst och dyrast. Alla barnen tycker den är äcklig för det är kaffesmak. Dyrköpt läxa.

4:24 PM  
Blogger joelh said...

alexandra kommer jag ihåg! jag tror aldrig jag fick välja den själv. men jag har smakat den: jag minns att den smakade kaffe. hur går det ihop? jag tror jag smakade en kompis'. han hade rika föräldrar, och han valde alexandra. han måste ha tyckt om den, eller så ville han bara impa. i så fall lyckades han!

4:58 PM  
Blogger JH said...

Jag smakade aldrig av andras glassar. Bacillskräck...

1:12 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home