Monday, April 17, 2006

"Grattis till kapet!"

i torsdags fick vi vårt första oväntade besök. det knackade på dörren och när jag öppnade möttes jag av fyra sminkade barn. det tog ett tag innan jag kopplade: påskkärringar! som nyinflyttad till ett litet, litet samhälle (där uttrycket att "alla känner alla" verkligen uttrycker verkligheten och inte en taskig självbild) så vill man ju inte göra bort sig. men som nyinflyttad har man ju inte direkt frysen full (ja, nu kan man ju få intrycket att vi nånsin har frysen full...). så det blev att kasta till dem lite pengar. man minns ju själv hur det var: det var ju det man blev gladast för!

men det mest fantastiska hände just innan de gick. jag småpratade lite med dem, frågade vad de hette och så. och precis innan jag stängde dörren ropar en av dem: "Grattis till kapet!" Ofattbart! tänk att vara elva bast och vara så stolt och glad över platsen där man bor att man hälsar de nyinflyttade med ett "grattis till kapet". helt fantastiskt!

7 Comments:

Anonymous JH said...

Är du säker på att han menade lägenheten? Kan ju vart fruga, frisyr eller nåt allmänt materiellt. Eller så kanske ungj*veln tyckte du kom billigt undan...

Jag tycker inte du ska tillskriva minigrisas övermänsklig hjärnförmåga bara för att du med ganska stor säkerhet var en snusförnuftig snusmumrik...

10:43 PM  
Anonymous JH said...

This comment has been removed by a blog administrator.

10:43 PM  
Anonymous lid said...

Min teori har hela tiden varit just den som du nämner Johan. Att det var jag som var kapet. Jag stog lite i bakgrunden och var snygg som as. Visserligen inte så trevlig mot barnen (råkade säga "nej är det barn här"), men det är ändå själklart att jag är kapet.

10:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

Visst var det Lydia som var kapet. Hon kommer säkert kallas VBM av sina kommande barns kompisar.

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,793793,00.html

10:11 AM  
Blogger MarcusJ said...

...Eller så var ungarna grymt politiskt medvetna och ville protestera mot heteronormativiteten: om Lydia stod i bakgrunden kanske kommentaren var riktad mot henne, och avsåg Joel... =) Tänk på den Joel!!!

1:01 PM  
Blogger joelh said...

självklart är det ju marcus som har rätt! allt faller på plats! för lydia var så oartig att hon bara visade ryggen för kidsen, så de kunde ju inte riktigt bedöma henne. jag däremot!!

(och om nån undrar om den deletade, så råkade johan lägga in sin kommentar 2 ggr)

2:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

men vilken rygg sen...

4:07 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home