Tuesday, May 23, 2006

Min stoltaste stund!

Detta slår allt! Och i VM-numret dessutom. Som av en händelse utkommet den 23e maj...

8 Comments:

Blogger Pastorn said...

Oj,Oj, Oj Oj. TÄnk att jag ens känner sig!
/ Gustaf

10:52 PM  
Blogger joelh said...

Hehe! Vissa i min närhet har haft svårt att fatta digniteten - jag är glad att du inte hör till dem! (:

10:56 PM  
Anonymous Ludvig said...

Oj, oj, oj, oj! Tänk att min flickvän känner dig! Jag är djupt imponerad...
Offside. Större än så bli det inte!

11:33 PM  
Blogger Filip said...

Hoppla! Han gör sig inte bara ett namn inom Pingströrelsen utan även inom fotbollsvärlden...

Skit att jag inte hinner köpa nu innan tåget, hade gärna läst på väg till H-holm.

7:08 AM  
Blogger Filip said...

Köpte och läste på tåget hem. Och med tanke på att jag kastat skit på dina sportblogginlägg måste jag nu hylla dig och din penna.

En riktig joelartikel när du är som bäst - och kanske är du det eftersom du här får kombinera dina två stora religioner...

Dessutom är det fantastiskt rolig läsning överhuvudtaget i offside (mitt första och förmodligen enda - kostar ju apa). Har aldrig sett fram emot ett VM så mycket som det här. Läser också i Så funkar fotboll av Ola Andersson... Det är riktigt kul att snöa in på fotboll

ses om en dryg vecka!

10:21 PM  
Blogger Olov said...

gick till biblioteket och läste den idag. Jag brukar börja bakifrån, för jag älskar genomgångarna på svarta tavlan (T&T har ett "AIK-mittfält", Beckham slår crossar på Owen i blindo: det skulle Alexandersson kunna göra på ljungberg också). Såg den här, läste ingressen, tänkte "det här känner jag igen.. Vem är det som har skvallrat?"

Askul! Även om jag kan tycka att det blir lite onödigt exotiserande, men det kan i sin tur bero på att jag brukar tycka det om mainstream-medias frikyrkotäckning, och därför letade extra efter det här.

Det kanske är du som ska göra den stora kartläggningen över hur många av allsvenskans brassar som är pingstvänner: "Hur Lewi Pethrus räddade svensk fotboll utan att veta om det"?

4:55 PM  
Blogger joelh said...

tack!
håller med om att exotism-tendensen finns, det har nog lite med de kommersiella krafterna att göra (=roliga att läsa). Samtidigt tycker jag själv att folket är rätt "mänskliggjort" i texten. samtidigt egna och vanliga. typ gillar "de stora matcherna" mer än väckelsemöten.

ska precis till att skicka ett mail om brasse idén. pitchade den för nån vecka sen utan att den landade helt. kopplingen svensk pingstväckelse - brasilienmission - brasiliansk fotboll är intressant. men alla fotbollsbrassar är väl inte pingstvänner? eller? kalmars är katoliker har jag hört.

8:56 PM  
Blogger Olov said...

Beckham slår crossar på Owen i blindo: det skulle Alexandersson kunna göra på ljungberg också

Särskilt med tanke på den nya offsidetolkningen: Allbäck (landslagets bästa box player) står offside i straffområdet -> Ljungberg löper på en djupledsboll -> Ljungberg spelar snett inåt-bakåt från kortlinjen -> offsiden finns inte längre -> Allbäck gör mål.

10:49 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home