Wednesday, May 03, 2006

morgonluft

Blogginlägg ska gärna ha en liten självironisk ton. Så där att man skrattar åt sina misslyckanden och höga ambitioner . Detta säger jag inte för att klaga och smartassaktigt ropa ut kejsarens nakenhet, tvärtom tycker jag det är bra. Det är mänskligt, och att läsa präktiga "så-var-min-dag"-texter är vedervärdigt.

Därför är detta ett undantag. Men jag måste bara utbrista: Vilken morgon!

Idag bröt solen fram, efter veckor av regn, och kvart i sex hade jag utan något större motstånd rest mig ur sängen. På med träningskläderna och ut på cykeln. Trots, eller kanske på grund av, den klarblå himlen var det ännu rätt kallt. Jag tog cykeln och rullade ned för backen mot kapellet. Allt var insvept i dagg och en blek dimma som bara väntade på att upplösas av dagsvärmen. Laudes klockan 6, och efter det joggade jag bort genom ekallén på vad som måster vara årets första joggingrunda. Hemma igen strax före sju, stretching, dusch och så småningom frukost. Gröt, såklart.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Impressive!!!!!

Och så kan du ha det varje dag (bortsett från solsken då). När du börjar livnära dej på bloggen. När vi måste bli medlemmar för att läsa. Fast det är möjligt att vi behöver bli några till. Om du lägger dej ett par kronor under Skugge kan du kanske locka över några av hennes??

9:13 AM  
Anonymous erina said...

Gröt! Precis som Ebba-Erina! Men du, ta en powerwalk nästa gång. Jogga är so last year.

6:13 PM  
Blogger Jusse said...

alltså, funkar foten nu? Bra!

9:39 AM  
Blogger joelh said...

josse: foten funkar. jag springer med stödstrumpa (vilket ord! hör ålderdomshemmen till...) och är lite stel efteråt. men det funkar! tack för omtanken!

erina: det finns något hederligt och okonstlat över joggingturen som jag gillar. fast jag gör det inte i stan: stappla fram grimaserande och flåsande inför folk, nein danke. om jag var statsbo kanske jag skulle p-w:a. se där, ännu ett argument för att bo på landet!

2:15 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home