Monday, May 08, 2006

Någonstans långt borta ligger en plats med vägar av asfalt och hus av betong. Idag känns den overklig och långt borta. Finns det verkligen människor som tvingas spendera vackra högsommardagar som denna borta från naturen? På kontor till och med? Jag är intvingad en timme nu för att se till den dagliga ruljansen, och det retar mig lite att se solen ösa sina strålar över de gröna fälten och de nyutslagna ekarna medan jag sitter inkapslad. Men det är bara en timme, och nästan lite skönt efter en förmiddag i solen. Men finns det människor som tvingas vara inomhus åtta timmar - såna här dagar?

Livet på landet är inte så dumt alla dagar, särskilt inte såna här. och särskilt inte när ens jobb går ut på att läsa böcker! Det kan man göra i parken, eller på en veranda, eller på en uteservering. Nu kallar solen - ciao!

(ps: js, fs, rw, ch, m.fl.: sorry, kunde inte låta bli!)

3 Comments:

Blogger lovisa said...

Högsommar, Joel? Nu är du väl ändå före din tid?

6:38 PM  
Blogger joelh said...

jag vet inte hur vädret är i Lund, men här råder högsommarväder! oavsett vad almanackan må påstå!

6:48 PM  
Blogger Alexandra said...

Joel, du strör salt i mina sår. Har idag än en gång insett hur onaturligt människan lever idag. Ihoptryckta i små lådor, där solen som skiner knappt har en chans att värma de svenska frusna själarna. En av dessa människor är jag. Idag var alla tidigare förmulerade fördelar med att bo centralt i staden totalt bortblåsta. Jag tror inte att det är gott för människan att leva som hon gör. Iallafall inte i högsommarvärme. Så, njut av landet och naturen!

8:14 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home