Friday, June 02, 2006

kim eller anders

Jag hatar att kim källström bara behöver ställa in dojorna och möjligen dra några skott ett par meter utanför för att höjas till skyarna av tv-kommentatorer (glenn hysén, staffan lindeborg). Medan anders svensson är inblandad i varenda närkamp på en radie av 25 meter kring mittcirkeln och ofta ofta kommer ut med bollen. Och just nu när jag skriver säger Nordahl, som jag normalt har respekt för, "Anders Svensson vinner ju sällan bollen." Meh, så himla störd! Han står ju å ljuger! Jag håller visserligen med om att Kim har gått framåt senaste åren, men han har ännu inte trots oräkneliga chanser levererat mot svårt motstånd. Och det gör anders. Om och om igen.

Men jag kan någonstans känna att denna duell håller på att bli nästan för viktig för mig. Idag satt jag och jublade när källström missade. Och han är ju trots allt svensk, och Sverige håller jag ju på... Men det handlar om något mer. Som musikfighterna back in the day. Att gilla kim eller anders säger något om ens personlighet. Anders är den känslige konstnären, Kim den självsäkre och pragmatiske knegaren. Lite som Lewi Pethrus (Kim) och Sven Lidman (Anders), för den som är bekant med den referensen. Fast jämförelsen håller inte riktigt, för samtidigt är Anders så mycket bättre i försvaret. Men det finns liksom något av detta i deras personer, i själva utstrålningen.

Dessutom har min aversion mot kim också att göra med att han för kampen mot anders med hela det svenska mediedrevet i ryggen, som hyllat honom sen han höll "god allsvensk klass" i djurgårn men knappast var en man för landslaget. Samtidigt har man ständigt letat misstag hos Anders. Och nu bara "Ja man ser vilket självförtorende Kim har, Anders verkar mer osäker." Jaha, så konstigt då.

(Även om jag måste tillägga att det också har med att Anders hävdelsebehov är lägre. Han är sval och saklig inför den hetsiga pressen medan Kim låter sig dras med och bara älskar att vara älskad.)

6 Comments:

Anonymous Piero said...

Hatar Kim. [eller nja...hatar är ju starkt...men det har jag lärt mig av pingstpastorerna här i Peru, att i fotbollsvärlden får man säga precis vad man vill!] Du skriver om Lewi och Sven och gör djupa jämförelser. Som vanligt bra och jag håller nog med. Men mina issues handlar mer om att Kim är sååååå retlig. Jag stör mig på Kim. Kan inte med honom. Anders är snygg, det är inte Kim.

6:59 AM  
Anonymous Ludvig said...

Oj, oj, oj. Nu är vi inne på farlig mark. Kim Källström vs. Anders Svensson. Tyvärr kan jag inte hålla med er i frågan. Kim Källström är den som jag anser skall styra det offensiva spelet på mittfältet. Visst att Anders Svensson är duktig defensivt, men det är faktiskt Kim också. Dessutom har vi ju "Brunkarn" Linderoth, vars enda uppgift är att hålla defensiven bakom våra offensiva spelare.

Kim är dessutom den med klart bäst självförtroende just nu. Nyss såld till en riktigt stor klubb och lycklig över sin framtida karriär medans A Svensson harvar i Elfsborg och drömmer om Anine Bing och chipskvällar framför DVD:n.

Sen tycker jag även att Alex ska spela högermittfältare istället för Chippen!

11:36 AM  
Blogger joelh said...

ludvig: jag har sagt mitt. kan bara understryka att kim är usel i deffen. anders vinner en del bollar, men tittar man noga på hans spel ser man också att han ofta gör en "första stöt" som gör att det blir lättare för linderoth/mellberg att vinna bollen i andraläget. vad har kim levererat på två träningsmatcher i favoritposition? En genomskärare till elmander mot finland. jo, jag tackar.

dessutom håller jag verkligen med piero: kim är ful, anders är snygg.

4:05 PM  
Anonymous Ludvig said...

En genomskärare till Elmander mot Finland är bättre än ingenting, vilket är ungeför ekvivalent med vad A Svensson uppnått.

Angående utseendet:
1. Varken Anders eller Kim är snygga.
2. Utseendet spelar ingen fotbollsmässig roll, men om nu det nu hade gjort det, hur förklaras då Ronaldinho?P.S. Åååh... det kliar så i fingrarna... jag måste få skriva det... Anders - Elfsborg, Kim - Lyon!

10:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kim-fakta. Notera gärna hans "bästa spelar"-möte. Ädel kille.

Namn:
Kim Källström

Klubb:
Stade Rennais FC

Födelsedatum/Born:
1982-08-24

Födelseort/Place of birth:
Sandviken

Längd/Height:
183 cm

Vikt/Weight:
83 kg
Debut
1/2 2001 mot Finland

Har du hållit på med andra idrotter?
Hockey, bandy

Bästa spelare du mött?
Mr Magic (Anders Svensson)

Favoritklubb/-spelare?
Fiorentina, Rui Costa

Intressen förutom fotbollen?
Golf, flickvän, kompisar

Tidigare klubbar/Prev. clubs
Sandvikens IF 1989-90, Partille IF 90-96, BK Häcken 1997-2001, Djurgårdens IF 02-03

Övrigt/Misc.
Årets Nykomling 2000

Bästa idrottsminne?
Segern i div 1 Södra med Häcken 1999

Om du inte var fotbollsspelare, vad skulle du vilja syssla med då?
Golfspelare

5:16 PM  
Blogger Love Kpop said...

I like to get up early to go out and breathe fresh air. I feel that it is good for health and a good habit
19216811ll.com

5:03 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home