Saturday, June 10, 2006

några snabba

- Domarna håller en förbluffande hög kvalitet, inte minst linjedomarna!

- 0-0 var surt men ändrar egentligen inte så mycket: Paraguay är alltjämt nyckelmatchen. Men nu räcker inte oavgjort.

- Behandlingen av Anders Svensson liknar vuxenmobbing. "Neutrala" text-TV talar om att "osynlige" Svensson byttes ut. Idioti och ett tecken på svensk idrottsjournalistiks tragiska tillstånd. Hädanefter kommer jag bedöma alla experter och kommentatorer efter deras inställning till Svensson. Där faller till och med Strömberg bort. Dras in i drevet. "The way of the yoyogi", som man sa i Japan. Let's go the Koburi way! - mot strömmen. Anders gjorde visserligen inte sin bästa match men agerade konstruktivt varje gång han fick bollen. Och hjälpte som vanligt i defensiven. Sen är det inte hans fel att herrarna Mellberg och Linderoth slår långbollar över mittfältet. Jag ger Källström att han gjorde det mycket bra när han kom in. Men det är värt att betänka att han gick in just på Linderoths plats. Larsson tog Svenssons - och kom lite i skymundan. Men det är typiskt svenska journalister att inte kunna se hur en spelplan eller ett lags spelsätt gynnar/missgynnar enskilda spelare. Bara: Han har inte bollen, han är dålig. Idioter.

- Underbart att efter Sveriges bakslag kunna se fina Elfenbenskusten (Fantastiskt välbyggda - riktiga bomullsplockare! men så kanske man inte ska säga så här i SD-tider...) mot Argentina. Och upptäcka att man trots deppet fortfarande uppskattade VM-fotboll.

- Beklagar att detta börjar likna en VM-blogg. Man är vad man äter, eller vad man säger.

1 Comments:

Anonymous Ludvig said...

Håller med om Argentina - Elfenbenskusten! VMs första höjdarmöte och en riktigt bra match. Elfenbenskusten och Italien är VMs behållning än så länge (Tjeckienmatchen såg jag inte då mina fotbollskunskaper var behövda på en korpmatchsplan)!

Ibland är det nästa så man hoppas att Sverige skall åka ur så man kan ägna sig åt att avnjuta högklassig fotboll utan att lida känslomässiga kval...

7:58 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home