Tuesday, September 05, 2006

På allmän begäran...

... eller nåja, två har i alla fall tyckt att jag borde skriva nåt. Och efter en sommar med habil uppkoppling förtröstar jag nu på en institutionell server i Nya Uppsala. För här finns vi ju alltså nu, sen ett par dagar. Och ägnar tankeenergin åt att göra plusminus:

Boendestorlek:
Minus 25 kvadrat jämfört med Lund. Dessutom har två externa förråd blivit ett, två gå-ingarderober en, och fem ytterligare garderober noll. Plus till Lund.

Boendestandard:
Lundalägenheten var något förfallen, denna är nyrenoverad. Kakel i badrum, ny målade väggar och det hotellyxiga känslan av att ha en handduksuppvärmare att hänga handdukarna på i badrummet. Plus till Uppsala. Men lite minus för minskad ruffighet också ger minskad mysfaktor.

Läge:
5 minuter promenad till city har blivit 15-20. Men avståndet till universitetet har snarare krymt från 20 till 15. Närhet till statsparken har bytts till dito statsskogen. Botaniska trädgården har hamnat på 5 minuters avstånd. Inalles: plus till Lund.

Espresso:
Katastrofalt i Uppsala. Ett riktigt riktigt dåligt skämt. Inte tillstymmelsen till vettigt någonstans. Plus till Lund, trots att det bästa cafét fått stänga igen (Folkårock).

Arbete Joel:
Från student med extrakneg till doktorandtjänst. Plus till Uppsala.

Arbete Lydia:
Från hatjobb till arbetslös. Plus till Uppsala. (än så länge)

Institution:
Krisenhet i Lund med stora nedskärningar, men med en etablerad kyrkohistoria. Resursstarkare Uppsala, men helt ny professor i KH och få doktorander. Dock: stark kompetens på frikyrklighet och modern kyrkohistoria i Uppsala med omnejd. From institution i Lund till extremt liberal i Uppsala; dock tämligen traditionell kyrkohistoria tycks det. Plus till Uppsala (efter viss tvekan).

Vänner:
Fyra (kvar) i Lund, två i Uppsala. Plus till Lund. Men hamburgarna verkar jag vara i uppbrott, och sandalerna får ju snart tillökning och då vet man ju vad det brukar leda till. Dock: plus till Lund.

Stad:
Uppsala är större men med fulare centrum. Dock ungefär samma antal Stockholmare. Plus till Lund.

Församling:
Från älskvärda Lunds pingst till okända Uppsala men med vissa förväntningar från pingsthåll. Plus till Lund (fast då har vi inte ens vart i nån kyrka i Uppsala)

Läge i landet:
Uppsala är närmare Linköping (marginellt), Leksand och Stockholm. Lund närmare Malmö, Köpenhamn och kontinenten. Tough choice, men Uppsala vinner med en nosbredd, främst tack vare Leksand. Slänger man in klimataspekten i leken tippar det dock över till Lund.

Morgontidning:
SvD blir mer genomaktuell, slipper känna att man borde komplettera med sydsvenskan. Plus till Uppsala.

Nu ska jag hem och förbereda mottagandet av våra två uppsalavänner (herr&fru runeson). Lund leder ännu tävlingen stort, får se hur det utvecklar sig.


Btw: Idag var seminarie och jag träffade professorn i missionsvetenskap. hon bara: "Jag läste din blogg från kyrkornas världsråd." Jag [inombords]: yiaks! och [utombords]: nervöst leende]. Försökte komma på vad jag skrev där. Men hon tyckte det var bra, så det var nog lugnt.

10 Comments:

Blogger Effie said...

Hoppas på att herr och fru Svaeren också får bli vänner snart.

12:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

Såvitt jag förstår är det samma adress på din blogg nu som då... Sa professorn inget om det? Eller hoppades hon att du skulle fatta ändå??
(Heter det inte stadsparken förresten. Statsparken ser så sovjetiskt ut.)

1:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

Missar vi inte en inte oviktig mellanstation nu?? Som inte har några problem med jämförelser. Tvärtom, Bjärka vinner lätt när vi mäter garderobsantal & vänner. Och församlingen är väl tämligen oslagbar. För att inte tala om espresson!!! Eller???????? /mmm

10:08 PM  
Blogger joelh said...

effie: men det var en trevlig överraskning att se att redaktörn bloggar! jo, vi hoppas att skaran med vänner snart växer! (:

mmm: jo bjärka var bra, men som sagt en mellanstation.

1:39 PM  
Blogger Filip said...

Skönt att Lund leder skytteligan, men det kommer nog ändra sig så småningom.

Och trevligt att du bestämmer dig för att fortsätta blogga trots att din bloggGud har lagt av.

6:46 PM  
Blogger Erik Brännström said...

This comment has been removed by a blog administrator.

11:49 PM  
Anonymous Erik Brännström said...

Ah, livstecken! Välkommen tillbaka till bloggandet :)

11:51 PM  
Blogger lovisa said...

åh så glädjande att du bloggar igen Joel. Saknade denna anhalt i min dagliga surfrunda. Och är stolt att tillsammans med min man vara hälften av era vänner i Lund, fast jag inte ens kan sägas bo där längre.

10:31 PM  
Anonymous AnnaLena said...

...saknar er fortfarande.. om ni tröttnar på uppsala finns lund kvar - och vi oxå!

10:15 PM  
Blogger Love Kpop said...

I am looking for my memories through the stories, the narrative of people. I feel it is difficult but I will try.
povaup

3:32 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home