Thursday, June 19, 2008

Flygplatsen: Modernitet i koncentrat (4)

(Också med tanke på FRA-lagen)

De eviga köerna till flygplatsens säkerhetskontroller påminner oss om fienden ibland oss, och om att allt är tillåtet i det krig som ständigt pågår mot det som hotar våra liv - vilket namn detta krig än må ha för tillfället. Moderniteten är en rädslans kultur, där vi med alla medel är beredda att skydda det som vi utgår är det mest värdefulla vi har, nämligen våra liv. Säkerhetskontrollerna påverkar vår blick. De får oss att se annorlunda; vi börjar studera och kategorisera våra medmänniskor som potentiella fiender.

3 Comments:

Anonymous Andreas Huld said...

Hade en enlitersflaska med mig. Göteborgarna brydde sig inte. När jag landade på Bromma och skulle ta flyget till Visby sa de nej. Då kunde jag redan ha sprängt upp planet rakt över Vänern med min schampoflaska.

Joel min vän. Du verkar bra.

Din Heltne intervju, vill du publicera den hos oss?

www.noll.nu
/andreas(at)noll.nu

5:25 PM  
Blogger joelh said...

haha, ja sånt är roande: när man möter olika praktiker på olika flygplatser. själv har jag åkt färja de senaste dagarna och funderat på varför man inte muddras när man går på båten? svaret är väl "för att ingen sprängt en färja?" Men flygplan sprängs ju i princip heller aldrig... Nej, det följer ingen logik detta, utan en handfull människor styr hela världens beteenden: vi får vara glada så länge denna handfull inte ger sig på båtarna...

ang heltne-intervjun vet jag inte med mig att jag gjort någon sådan... vad syftar du på?

tack för uppmuntran!

10:57 PM  
Blogger Cretu Ciprian said...

Very useful post. This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. Really its great article. Keep it up!
friv 2 planet , juegos friv as , kizi daily

4:58 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home