Monday, September 01, 2008

DN om DN

Idag har DN en artikel om Öholms bok om Ulf Ekman. Artikeln är en mycket intressant studie - av DN. Ekman kritiseras för att han allt for mycket nyliberal och dessutom islamofob. Han sägs samtidigt representera saker som "moderniteten befriat oss ifrån" och smälta "väl in i samtidstrender." Han är alltså samtidigt omodern och felmodern? DN är väl däremot, får man anta, rättmodern?

Intressantast citat: "Öholm, länge känd som SVT:s mest partiska journalist i Israel-Palestinafrågan..." Ja, det är väl därför man ska läsa DN: för att slippa mötas av fördomsfull partiskhet...

8 Comments:

Blogger Benjamin Ekman said...

kul å se att du hänger med i de svenska kultursidornas debatter där bortifrån. omodern, felmodern, rättmodern, var orden, sa bill.

10:32 PM  
Blogger joelh said...

jag har välunderättade källor som tipsasr om läsvärdheter...

10:39 PM  
Blogger Samuel said...

"Annat var det på 80-talet. Då cirkulerade en berömd video där Ekman tungomålstalade frasen "Vi behöver en ny regering" om och om igen."
Denna reporter kan tydligen tolka tungotal. Det är ju grymt cool andlig gåva.

2:39 PM  
Blogger Andres said...

Make till anti-artikel får man nästan leta efter. Faktiskt stundtals riktigt rolig artikel. Men knappast speciellt undersökande..

Lite sorgligt att konstatera att den svenska ankdammen är så grund. Man kan skriva det mesta om religion i Sverige. När det gäller kristendom är den på sin höjd lite kittlande om den vågar vara riktigt riktigt riktigt "banbrytande" och liberal.

Bakåtsträvarna inom Livets Ord, Pingströrelsen (onda människor som pastor Åke Green inkarnerad) och vi rakt igenom mentalt medeltida katoliker, göre oss icke besväret. Amerikansk press är så befriánde i sin attityd till både Tro och Vetande!!

Bifogar ngt att se fram emot i Sverige!!

http://www.katobs.se/art_ewtn.html

5:13 PM  
Blogger joelh said...

samuel: haha, den tankte jag inte pa!

andres: haller med. och tack for lanken. horde forresten att ett amerikanskt katolskt tv-team gjorde ett inslag om katoliker i sverige som tydligen skulle vara fyra delar a en timme. vet du om det har sants (och lags upp pa deras hemsida) an? (och vilken hemsidan i sa fall ar... jag begar mycket nu, men du verkar ju vara uppdaterad!)

8:23 PM  
Anonymous Pierre said...

Tyckte det här var intressant...

http://katolsktfonster.se/forum/blogs/bengts_blogg/archive/2008/09/01/pastor-ulf-sedd-ur-sekul-228-rt-perspektiv.aspx

8:11 AM  
Blogger Andres said...

Misstänker att den endast kommer att dyka upp på ewtn.com. Denna katolska gigant (God tv:s motsvarighet :)finns tyvärr inte att få tillgång till på det svenska kabelnätet. Men däremot live, direkt ifrån kanalens hemsida.

Catholica.se :s ägare intervjuas bland annat. Ska kolla med honom när och hur det sänds och återkommer sedan!!

Spännande att följa vad som händer "over there". Känns som det hettar till lite nu!

Fridens!

11:38 AM  
Anonymous D said...

EWTN har också ett stort webarkiv, plus att flera av serierna finns som podcast.

I arkivet kan man f ö redan nu hitta program med bp Anders och katolske kyrkoherden i Göteborg.

3:30 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home