Wednesday, September 24, 2008

Pro-republikansk läsning

Detta val talas det öppet om media-bias, dvs. att medierna föredrar Obama. I Sverige har det ju sedan länge varit så att medierna föredragit demokraterna och vinklat alla reportage så att det verkar som att republikanerna är lite små-onda och dumma i huvudet, och sen när de ändå vinner så sitter alla svenska och bara: "Shit, amerikanerna måster ju vara sjukt puckade..."

Nu hejar ju jag på familjen Huxtable, men det är frustrerande att inte kunna få den andra vinkeln någon gång. Men här är några lästips. En svensk blogg med Rep-sympatier. Drudgereport, som gör en grej av att gå mot mediaströmmen (och var killen som släppte Lewinsky-bomben). Och så Fox News, såklart.

(För övrigt tror jag att valet av Palin kan visa sig ödesdigert för McCain detta val.)

12 Comments:

Blogger David Nyström said...

Nja, förlorar McCain så kommer det inte bero på Palin tror jag...

3:14 PM  
Anonymous Marcus Widgren said...

Dick Erixon är inte Moderat. Han är en gammal Centerpartist, tillhörde högerfalangen som kämpade mot Olof Johansson.

Numera är han partilös debattör, framförallt har han utmärkt sig med sitt stöd för Bush och neokonservativ ideologi.

I vilket fall så är han väldigt läsvärd.

5:48 PM  
Blogger joelh said...

david: det är frågan: väger palins "energizing" genrellt men inte minst av den evangelikala basen mot de som uppfattar valet som "oseriöst". Risken för Mccain är att förälskelsen snart tar slut, inte minst med tanke på den dåliga media Palin fått. med Palin ombord kan Mccain inte heller spela kortet "oerfaren" mot Barack med samma självsäkerhet (vilket han inte heller gör längre).

marcus; tack för rättelsen. jag har ändrat.

6:12 PM  
Anonymous Johan Stenberg said...

Håller med David. Om McCain förlorar, vilket han rimligtvis borde göra efter åtta republikanska år, så beror det inte på Palin. Att vänstern hackar på henne ger henne bara sympatier.

8:55 PM  
Blogger joelh said...

Jag vidhåller: McCain har spelat bort sitt bästa kort genom att välja Palin - det av kompetens och erfarenhet. Det som alltid har varit republikanernas kännetecken. Särskilt utrikespolitisk styrka, vilket är Palins mest uppenbara brist.

Det hade varit en sak om Bush valt Palin, men saken förvärras av att McCain ålder som får folk att tänka att det faktiskt är fullt möjligt att Palin blir president... Och när de första veckornas entusiasm (förälskelsen...) lagt sig kommer allt fler att fråga sig om det verkligen är ett rimlig scenario. I det ljuset framstår Obama&Biden som en minst lika kompetent och "responsible" ticket som McCain&Palin.

10:36 PM  
Anonymous D said...

Själv undrar jag ju om Palin ens kommer att hålla ända till valdagen...

Joel
Instämmer i din analys.

Har du sett Roland Poirier Martinssons kolumner i SvD?

Johan
Var hittar du vänstern i USA?

12:35 AM  
Blogger joelh said...

d: nej, jag gillar RPM, men den hade jag missat! tack för tips (för den som vill läsa här är länken: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_1759865.svd)

Lysande karakterisering av latte-demokraterna vs. republikanerna!

Intressantast uppgift i krönikan: att RPM flyttat hem till sverige! (han behövs bättre här)

7:54 PM  
Anonymous D said...

Tänkte inte på någon specifik kolumn. Han har skrivit ett antal om valet. Och flytten var väl ett tag sedan nu.

12:30 AM  
Anonymous D said...

Har du sett den här förresten: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3070&a=832443&rss=1399 (i svensk eller amerikansk version)?

Den ger en del skrämmande uppgifter om vilket tillstånd den amerikanska administrationen befinner sig i året efter ett presidentval. Som uppgiften att Bush 9/11 — över åtta månader efter tillträdet! — bara hade 'hunnit' tillsätta 30% av sina säkerhetsrådgivare! Eller den att INGEN president NÅGONSIN 'hunnit' få mer än 25 av de över 1100 presidentutsedda och senatskonfirmerade tjänsterna tillsatta före 1 april. TJUGOFEM!

Ny, ovan och mer eller mindre okunnig president och nästan alla de viktigaste tjänsterna obesatta — vilken särdeles fantastisk kombination!

Inte undra på att bägge WTC-attentaten skett året efter ett val...

Och hur i hela fridens namn kan amerikaner tycka att deras konstitution är så fantastisk? Själv blir jag mörkrädd...

1:20 AM  
Anonymous Marcus Widgren said...

Jag vet inte riktigt hur det är med swinger-rösterna, men faktum är att Palin verkligen har fått fart på de republikanska kärnväljarna, de som avgjorde för Bush räkning 2004.

4:59 PM  
Anonymous Marcus Widgren said...

Jag vet inte riktigt hur det är med swinger-rösterna, men faktum är att Palin verkligen har fått fart på de republikanska kärnväljarna, de som avgjorde för Bush räkning 2004.

5:00 PM  
Blogger joelh said...

marcus: sant, det är hennes otvivelaktiga bidrag. frågan är om det räcker.

4:24 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home