Saturday, October 11, 2008

sorgligt skådespel

När man läser en sån här artikel om den oerhörda vrede, det till hat gränsande förakt som finns och tyvärr piskas upp mot Obama vid Republikanska partimöten är det lätt att glömma att McCain en gång faktiskt var det hans ticket handlar om: en republikan respekterad i båda lägren, ansedd anständig och prisad för sin karaktärsfasthet. Någonstans längs vägen har mycket gått förlorat. Och ibland får man känslan att den här kampanjen fullständigt håller på att spåra ut. Att desperata republikaner nu är redo att spela ut de allra svartaste korten av misstänkliggörande och försök till illvilliga associationer.

Vad menar till exempel Sarah Palin när hon säger "Who is the real Obama?" Denne man har stått i medias blickfång under en 22 månader lång kampanj (inkl. primärvalet). Han är granskats och skärskådats in i minsta garderob. Palin har (väl?) ännu inte gett någon presskonferens...

6 Comments:

Blogger Kefas-JDFK said...

Själv tycker jag det är rätt spännande att Barack Hussain Obama står närmare Louis Farrakhan vilket han har fått Nation of Islams offeciella stöd av- än va han gör sin s.k. "extrema" pastor Jeremiah Wright.
Sen tycker jag en människa som anser att man ska döda de barn som överlevar en abort- inte förstår sig på människovärde, och förstår man sig inte på människovärde så borde man häller inte vara president.
Jag gillar häller inte McCain & Palin, men häller dem än Obama.

12:01 PM  
Blogger Joachim Elsander said...

Joel: Du kanske finner den här artikeln intressant?
http://ncronline3.org/drupal/?q=node/2058

7:16 PM  
Blogger Kefas-JDFK said...

http://www.vgtv.no/?id=18997

Här ger ju McCain svar på ditt eget blogg inläg :)

8:19 PM  
Blogger joelh said...

kefas: tack för mccain-länken! det var hoppfullt att se! och tack också joachim för den länken. Läste du den, Kefas? Jag har svårt att göra abortfrågan till en viktig i amerikanska presidentval, eftersom så lite skiljer i den reala politiken. Republikanerna dominerade alla tre husen för en tid under Bush:s presidentskap utan att kunna göra något. Visst, de måste ha domarna med sig men det är orealistiskt att tänka sig att det kommer att ändras dramatiskt. Inte minst att tänka sig att McCain skulle ändra det.

2:05 AM  
Blogger Kefas-JDFK said...

Jo tror du har rätt Joel, Dick Erixon lyftade ju upp detta för en tid tilbaks:
http://erixon.com/blogg/?p=373 och
http://erixon.com/blogg/?p=1438

Så lite har väl repl. gjort mot för att ändra abort lagarna, men absolut inte tillräckeligt. Själv har jag svårt hur ett land var 70% säger sig vara "born again" kan tillåta sig sådana extrem onda abort lagar http://jdfk-kefas.blogspot.com/2008/09/moloks-terkomst.html

Jag tycker Obama ser mest sympatisk ut, han är helt klart den besta debatören, och han värkar bra på alla sätt och vis. Men sättet han har behandlat sin tidigare andliga vägledare Jeremiah Wright, abort, kriget i Irak (vilket jag själv är emot), m.m. gör att jag hoppas han inte blir president. Men som person- ville jag häller ha tagit en öl på krogen med Obama än McCain.

12:35 PM  
Blogger Vita Luna Records said...

En del abort fokus blir det ju: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/presidentvalg-2008/artikkel.php?artid=527153

2:29 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home