Friday, October 03, 2008

8 Comments:

Blogger Samuel said...

ja vad säger man Sverige är fantastiskt. Men visst är det bara ett svepargument för att deras kompis inte blev vald? dom kan väl knappast tycka så på riktigt?

12:49 AM  
Blogger joelh said...

fast det är ju nästan ännu värre: maktgänget sparkar på den lilla, avvikande gruppen när de möter en motgång. då är det inte ens principer, utan bara ren och skär mobb-mentalitet

2:23 PM  
Anonymous PEter said...

Det är faktiskt helt bisarrt. Och ganska obehagligt faktiskt

3:41 PM  
Anonymous D said...

Det är ju tur att inte Newton behövde söka tjänst hos folk som dem. Han skulle aldrig blivit anställd...

5:15 PM  
Blogger Samuel said...

Det är väl tur att Newton är död. Annars skulle han vara läskigare än Benny Hinn.

Men samtidigt tror jag inte att dom nånsin skulle vinna på det. men visst är det ledsamt att så pass inflytelserika personer tror dom har nått att vinna på att smutskasta någon som Pingstvän. Men saliga dom som blir förföljda!!

7:25 PM  
Anonymous Filip said...

Ann Heberlein skrev en notis i lördagens Sydsvenskan som tål att upprepas, men eftersom jag inte hittar det på nätet så får jag väl skriva av det hela:

"Lunds universitet har fått en ny rektor, och det stormar i det akademiska vattenglaset. Per Eriksson är en ärlig - eller oslipad - man och erkände utan omsvep att han läser Bibeln och är medlem i Evangeliska frikyrkan.
Detta har fått en grupp lärare vid naturvetenskapliga fakulteten att ana ugglor i mossen. I ett protestbrev adresserat till universitetets styrelse kräver de en förklaring, och i gårdagens Sydsvenskan luftade de sina farhågor. Cecilia Hägerhäll, universitetslektor i biokemi, är orolig eftersom Per Eriksson har en bakgrund i Pingstkyrkan: "Han tillhörde en rörelse där man menar att Bibeln är Guds ord, punkt." Detta är alltså enligt Hägerhäll djupt problematiskt.
Kristna anser att Bibeln är Guds ord. Jag också. Det innebär inte att jag är vare sig homofob eller förespråkar intelligent design. Att anse att Bibeln är Guds ord innebär inte att Bibeln slaviskt bör följas. Det handlar om tolkning. På Evangeliska frikyrkans hemsida kan följande läsas: "ingen mänsklig tolkning av bibeln kan gälla som ofelbar"
Låt oss hoppas att forskarna vid naturvetenskapliga fakulteten är noggrannare i labben än när de rusar åstad och skriver upphetsade protestbrev.

7:19 PM  
Blogger joelh said...

tack för citatet, filip!

2:05 AM  
Anonymous Filip said...

En av brevskrivarna skrev en insändare i torsdagens Sydsvenskan (som jag tyvärr inte har kvar och därmed inte kan skriva av till dig, då jag har använt den som klöddpapper vid ommålningen av hallen här hemma) där det ganska tydligt framgår att det i brevet inte ställs någon kritik alls mot Per Eriksson och hans frikyrkliga bakgrund, utan bara en önskan om förklaring om varför universitetsstyrelsen inte valde Per Omling till rektor, trots att han fått några fler poäng i hörandeförsamlingens omröstning än Per Eriksson.

Så det hela är en pudel av Sydsvenskan, minst sagt...

Jaja...

Kanske att en och annan Lundaboende Dagen-reporter kunde ha gjort en lite bättre research innan det blev stora rubriker i Dagen? :-)

10:06 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home