Wednesday, November 19, 2008

Anders Svensson

Idag skriver Ribban en fantastiskt fin text om varför Anders Svensson förtjänar vår kärlek i en kall och cynisk värld. Anders Svensson är fotbollsvärldens svar på Wendell Berry!

Labels: ,

7 Comments:

Blogger Ludvig said...

Det smärtar mig något att säga det men inför kvällens landskamp så känner jag inget som helst intresse för Kim längre. Han har fått sina chanser men inte tagit dom. Jag erkänner att jag haft skyhöga förhoppningar på Kim, kanske högre än dina nuvarande landsmän har på Obama, och de har alltid grusats. Träningslandskampen mot Frankrike blev på något sätt spiken i kistan. Kim var ju fantastisk i den matchen och jag tänkte "äntligen!" Äntligen tar han chansen och lever upp till mina drömmar, men så schabblar han bort det i de efterföljande matcherna och varvar numera vänsterbacksspelande med bänkvärmande i Lyon. Besvikelse.

Anders däremot gör alltid sitt jobb, han kanske inte gör det fantastiskt men han motsvarar i alla fall mina förväntningar och det är värt mycket.

Så kontentan blir: "Kim äter säkert också Tacos..."

7:41 PM  
Blogger joelh said...

och PRECIS när jag läser din kloka kommentar gör Kim mål...

9:54 PM  
Blogger Ludvig said...

Ren tur och en tafflig målvakt... dessutom är det som sagt träningsmatch. Kim är bäst när det inte gäller.

10:06 PM  
Blogger joelh said...

dessutom är kim alltid bäst fem minuter efter han fått komma in. då är han helt adrenalinstinn och går in och gör en stark brytning eller drar på ett skott. Det är det som har lurat folk i alla år. Det går lite tungt på mittfältet, Kim kommer in och gör en bra insats och kommentatorn ropar: "Braaaa KIM!!" och så kommer folk bara ihåg det och inte att han sedan försvinner ut matchen likt daggen en solig sommardag.

4:29 AM  
Blogger Ludvig said...

Jag känner att jag helt håller på att byta sida från Kim till Anders... men jag skall kanske lugna ner mig lite för min egen trovärdighets skull.

Kim är trots allt en bra spelare, liksom Anders. Att det blev "bättre balans på mittfältet" som GP beskriver det efter Kims inhopp igår beror ju till största delen av att de bytte in en offensiv mittfältare (Kim) och bytte ut en defensiv (Köttbullen). Dessutom kom den mer defensivt begåvade Sebastian Larsson in istället för Halal-Chippen. Inte så konstigt att det blir bättre balans med säkrare kanter och en offensivare mitt som kan störa mera uppspel.

Men Kim ska ändå ha credd för att han gör målet, för att han tar skotten...

Idag går för övrigt Biskopen, Domprosten och sur-Ola ut i ett gemensam debattinlägg i Kyrkans Tidning om att kyrkan bör släppa vigselrätten.

www.kyrkanstidning.com, lösenordet den här veckan är ALLHELGONA

10:47 AM  
Blogger agnesund said...

Kim gjorde ett klassiskt Kim-inhopp, grym i ungefär tjugo minuter, mattades av och slog ett livsfarligt felpass vid en omställning. Jag tycker det är synd att han ska hamna i de där situationerna. Fick han bara ha två defensiva män bakom sig, varav Anders absolut är en, kunde han vräka på av hjärtans lust. 4-4-2 är kört i dagens fotboll, vi ser det i match efter match.

3:19 PM  
Blogger joelh said...

när det gäller 4-4-2 systemets framtid räcker det att tänka "Ryssland" för att inse att det inte riktigt funkar. vi kan 442 slå enklare lag, men jag tror som du säger mattias att det måste till något annat om vi nånsin ska kunna rubba storheterna nuförtiden. det räcker inte att backa hem och kontra, som vi kunde göra så sent som 2002. de offensiva yttrarna och backarna gör att de anfallande laget numera kan överlasta ytorna till den grad att man blir outnumbered trots att spelar defensivt. som ryssland och spanien.

ludde: tack för KT länken! intressant att se lutheraner och radikalortodoxa göra gemensam sak!

12:32 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home