Tuesday, December 16, 2008

Emil Gustafsons hem

Labels:

8 Comments:

Anonymous Thomas H said...

Vem var egentligen Emil Gustafson? Har sett en del citat m.m. fran/om honom har pa din blogg, och hittils ar jag mycket imponerad. Men jag vet inte vem han ar - kanske har du skrivit om hans liv tidigare pa din blogg, har inte orkat kolla upp det...

12:46 AM  
Blogger joelh said...

Han var predikant i Helgelseförbundet och levde 1862-1900. Blev sjuk när han var omkring 20, vilket så småningom ledde honom in på predikantbanan. Skrev mycket om lidandet - han dog i sviterna av den sjukdomen endast 37 år fyllda. han skrev en mängd sånger, småskrifter och artiklar och var vida anlitad som predikant (han reste när hälsan så tillät)

Jag jobbar på en avhandling om honom, så man väl säga att jag försöker ta reda på vem han var. roligt att du uppskattat citaten från honom!

4:06 AM  
Anonymous Erik Å said...

En frikyrklig pilgrimsfärd; trevligt! :-)

12:47 PM  
Blogger joelh said...

verkligen så! jag hoppas att du såg att vi slutade färden vid hans grav! :)

10:37 PM  
Anonymous bokmalin said...

Ja, vilken bra idé med en pilgrimsfärd! När jag är i Stockholm brukar jag gå på Själagårdsgatan i Gamla sta'n där Flodberg en gång bodde och arbetade. Är det någon som vet vilket hus det var? Jag har lokaliserat hans grav men har inte hunnit besöka den än.

9:41 PM  
Blogger joelh said...

åh, det låter spännande, den gatan måste jag besöka någon dag. vet tyvärr inte var hans grav finns. men när jag var på götabro gjorde jag ett märkligt fynd: en Augustinus-bok med Flodbergs namnteckning stod i ett glasskåp i biblioteket!

11:53 PM  
Anonymous Anonymous said...

:) Skogskyrkogården kvarter 45, gravplats 200. Frun och dottern vilar i samma grav enligt uppgifter på hittagraven.stockholm.se

Och jag kan se hur han gick mellan lyktorna som skulle tändas i Gamla sta'n under samtal med någon sökande människa...

/bokmalin

12:14 AM  
Blogger joelh said...

tack för de uppgifterna! definitivt värt att besöka!

7:28 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home