Wednesday, December 31, 2008

Hur ser kartan ut, egentligen?

Det här var lite oväntat (eller?): Inger Alestig, Dagens kulturchef, sågar Halal-TV, och Andreas Malms insats i debatten om programmet i synnerhet. I mina ögon är Halal-TV en fantastisk inbrytning i den sekulära hegemonin, och ofta väldigt insiktsfullt dessutom. Och Malm tyckte jag var hade mest att säga i hela panelen.

Gott nytt, förresten!

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Starkt år bakom, Joel! Gott nytt!/p

10:04 PM  
Anonymous D said...

Såg bara första programmet. Tyckte det var rent pinsamt taffligt. Idén är bra, men varför måste svenska religiösa program nödvändigtvis ge intryck av att vara gjorda av 10-åringar?

Fast mest pinsam var förstås Hamilton. Om hans uppfostran varit ens hälften så adlig som hans namn så borde han rimligtvis vetat att det i svensk tradition är kvinnans prerogativ att avgöra om, och i så fall hur, det skall hälsas: handskakning, handkyss eller nick.

Och vad i hela fridens namn hände med 'kvinnans ovillkorliga rätt till sin egen kropp', 'vad som är en ovälkommen beröring avgörs av den som utsatts för den', och alla andra fina moderna feministiska svenska kvinnofridsslogans? Gäller de inte muslimer?? Enligt min uppfattning borde karl'n åtalas!

Fast jag är förstås väldigt nyfiken på hur han skulle bemött en bugande japan eller thailändare. :-) Någonting säger mig att han knappast skulle överfallit dem...

Om du inte upptäckt det så finns det f ö ett antal bra artiklar i ämnet på Newsmill. Börja förslagsvis med Maria Hasselgrens inlägg om hur både hijab och nunnedok provocerar i dagens Sverige: http://www.newsmill.se/artikel/2008/12/22/nunnor-och-kvinnor-med-sloja-den-som-tar-avstand-fran-sexualnormen-blir-utfryst-i

Gott nytt år!

12:13 AM  
Anonymous bokmalin said...

D: Bra kommentar!

2:34 PM  
Blogger joelh said...

d: intressant, och tack för länken!

4:05 PM  
Blogger Gustaf said...

Rätt som vanligt,
Det är problemet med Dagens kultursidor. Jag upplever att de ofta har accepterat just den här synen på samhället. Kultursidorna skulle kunna vara helt unikt bra. Men i stället för att kommentera samtiden utifrån en tydlig kristen utgångspunkt kommenterar man inte sällan kristna fenomen utifrån en i grunden sekulär position. Som Trots Allt fast sämre. Så trist när det skulle kunna vara så bra. Jag har ju för övrigt tyckt att du borde leda den sidan länge.

Gott nytt by the way

11:32 AM  
Blogger Love Kpop said...

I'm looking for a few bugs in my post. But I think I should have someone look and point out it.
http://colorswitchplay.com

4:12 AM  
Blogger Coco Love said...

I realize that nothing is fair but I'm still trying. I just want to do my best and what is possible
povaup

10:33 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home