Tuesday, May 12, 2009

Bloggtips!

Hittade just bloggen Cruciform Phronesis (med ett sånt där på gränsen till överambitiöst men smart namn som av någon anledning ofta ser i EFK-kretsar! Är det för att de vårdar nörderiet mer än populism & pragmatism? Det betyder iaf ungefär korsformad [praktisk] vishet), som kan rekommenderas varmt. Skrivs av Bengt Rasmusson, Maria Karlsson, Calle Karlstein och Fredrik Wenell.

7 Comments:

Blogger David Nyström said...

Intressant blogg, även om jag ogillar blandning av latin och grekiska (orden homosexuell och heterosexuell är väl skräckexemplen).

"Cruciform Prudentia" hade kanske varit bättre...

10:47 AM  
Blogger joelh said...

kanske är det Livets Ordarna som vårdar nörderiet mest av alla ;) Fast tycker att du har rätt, och Cruciform Prudentia låter ju faktiskt också bättre!

1:30 PM  
Blogger Fredrik Wenell said...

Du har fattat grejen - vi vårdar nörderiet. Och vi gör det med stolthet.

Ni får gärna kalla det "prudentia" om ni vill. Det är helt fine med oss (ooops jag blandade in engelska). Fråga mina vänner som föreslog det varför det blev så.

Det går också att läsa som en slags reaktion mot den utbredda pragmatismen.

Allt gott
Fredrik

2:10 PM  
Blogger Benjamin Ekman said...

På svenska: Korsformat bondförnuft?

Såg du posten om +Rowans föreläsningar om bön? rekommenderas stark.

2:27 PM  
Blogger joelh said...

fredrik: jag tycker ni ska hänga på benj förslag att kalla den "korsformat bondförnuft" :) iaf kommer jag kalla den det! alla reaktioner mot pragmatism är för övrigt bra! (jfr Mcmanus-texten)

benj: såg den, ska kolla vid tillfälle.

2:31 PM  
Blogger Fredrik Wenell said...

Jag skall förslå det för mina vänner. Det var riktigt bra.

Tror de som bestämde namnet tänkte mer på cruciform med engelska och phronesis accepterat som "teknisk term". Men er patristiker går ju inte att lura...eller du är ju väckelseforskare föresten.

2:36 PM  
Blogger joelh said...

ja, men jag tänkte ju inte en sekund på det själv - det var David N som påpekade, och han är ju just en sån där svårlurad patristiker.

3:01 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home