Tuesday, May 19, 2009

Dagens SvD

En fin sak med att vara hemma i Sverige är att man äntligen kan läsa papperstidningen. Ingen gillar väl egentligen att läsa tidningen på webben, eller rättare sagt: på nätet läser man artiklar, inte tidningar.

Tre höjdpunkter av olika slag i dagens SvD var i alla fall:
- Idol-Johan påstår att han "drömt länge om att få göra en skiva och en stor turné", vilket dock faller på sin egen orimlighet med tanke på att hans ringa ålder.

- Väldigt intressant understreckare av Ola Stensson om det mångreligiösa, medeltida Europa och hur muslimer och kristna allt som oftast slogs sida vid sida (mot andra allianser av muslimer och kristna), och mer sällan mot varandra. (Här finns för övrigt en annan artikel om den gamla missuppfattningen att "religion orsakar krig", och är man ännu mer intresserad kan man läsa en hel bok om ämnet.)

- Ett citat från Coppola där han kommenterar att man inte kan skilja på konstnären och konsten: "It's like me with Picasso. His work is very clever and impressive, but he was a terrible person. He was a bad father and a bad husband. So I have a hard time admiring his work, because I know he wasn't good to his kids." (Citatet inte på webben, utan här hämtat från intervjun i The Guardian.)

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Förutom att "länge" är ett oerhört vitt begrepp så bör du väl ha lite mer på fötterna angående den mänskliga hjärnans beskaffenhet innan du uttrycker dig.

När jag var 11 år ville jag också, precis som mina kompisar, bli rockartist, göra en skiva och åka på turné.

Det kallas drömmar och dom fallar ALDRIG på några orimligheter.

Har du drömmar, JoelH?

1:57 PM  
Blogger joelh said...

eh... har du humor, anonymous? det var ett skämt, och syftningen var inte alls på om drömmen var rimlig eller orimlig, utan just på ordet "länge". Vi har nog lite olika perspektiv på det. För att citera en ökenfader: "40 år i öknen är bara början."

9:00 PM  
Anonymous D said...

Läste du även den Tablet-recension som det hänvisas till i en kommentar under understreckaren? Den gav ett minst sagt annat perspektiv: http://www.thetablet.co.uk/review/442

1:26 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home