Saturday, August 15, 2009

Odds & ends en lördagkväll

Just hemkommen från en veckas semester på Öland. Fin ö med fina vänner. Kollar av mail etc och undrar om det där lugnet som infinner sig när man gör det efter en veckas frånvaro är sunt egentligen...

Var med i Människor & Tro i P1 i fredags. Kommenterade festivalen Frizon. 2x40 minuters intressant samtal med reporten resulterade i ett par citat och en del refererande, men tyckte det var bra sammanfattat och rättvisande. Och man ska inte klaga på såna där nerklippningar: dels slipper man höra sin röst inspelad, dels är det mest av allt synd om journalisten som gör reportaget och ju jobbar över en vecka för vad som sedan blir 5-10 minuters radio!

Uppdaterar mig lite på vad hänt på webben och konstaterar att den där Emanuel på Dagen skriver väldigt begåvade och intressanta texter titt som tätt!

Mattias Agnesunds jämförelse av argumentationen kring aborter & omskärelse är också väldigt läsvärd!

På vägen hem från ön kom R.E.Ms "Nightswimming" på, och jag slogs återigen av hur briljant den är. Inte minst inledningen, som beskriver något så trivialt som en bilfärd i natten med ett fotografi på instrumentbrädan, men gör det med en poetisk känsla och en kombination av innerlighet och precision som är fantastiskt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home