Friday, December 18, 2009

Lucka 18: Bill Hybels och Willow Creek1975 startade Bill Hybels (f 1951) församlingen Willow Creek som så småningom kom att attrahera enormt mycket människor. Willow Creek gjorde sig kända för att ha en sökarvänlig (seeker sensitive) framtoning, dvs. man sökte tona ner saker som kunde vara onödigt frånstötande för människor. Gudstjänsterna utmärkte sig också för en hög grad av professionalitet, vilket också var ett uttryck för en strävan att få bort sådant som kunde ta bort fokus från budskapet (t.ex. krånglande ljudanläggning, falsksång eller dåligt koreograferad dans). Denna framtoning attraherade inte minst baby-boom generationen, men samtidigt har man självkritiskt konstaterat att det inte är lika givet att en mer postmodern generation attraheras av proffsighet, utan snarare riskerar uppfatta detta som ytligt och glättigt.

3 Comments:

Anonymous Johan S. said...

Trevlig adventskalender. För att vara en protestantisk kalender så är den hyfsat balanserad med 3 katolska, 2 ortodoxa, 2 "ekumeniska" och 11 protestantiska luckor.

Jag väntar med spänning på julaftonsluckan! :-)

11:04 AM  
Blogger joelh said...

tack för det. ang den protestantiska övervikten så kan man ju bara konstatera att inte minst amerikanerna gör mest - och inte sällan bäst! - tv! för övrigt gör du rätt i att se fram emot julaftonsluckan - den blir grym! :)

12:36 PM  
Anonymous filip said...

Din julkalender är den bästa julkalendern genom tiderna (bortsett kanske från julhunden-kalendern... och några till, men i alla fall)!
Ser fram emot varje lucka och tackar Gud för min iPhone och en och annan predikant!
Sörjer redan över att det inte är lucköppnande varje dag!

Peace

8:28 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home