Tuesday, April 20, 2010

Nej, detta var naturligtvis inget viktigt...

Det är ju inte heller ett särskilt aktuellt ämne... Ledaren för en miljard katoliker kan verkligen inte mäta sig med arkitekten Adolf Loos, konstnären Marcel Duchamp eller det litterära paret Bruckmann som fått understrecket-redaktionens uppmärksamhet de senaste dagarna!

_______________________________________
Från: joelh
Skickat: den 19 april 2010 20:30
Till: Under strecket
Ämne: Understreckare om påve Benedikt?

Hej,

Idag var det femårsdagen sedan kardinal Ratzinger blev påve Benedict XVI. Så vitt jag kunde se hade ni inte någon understreckare om det. Skulle en sådan intressera er? Den exakta femårsdagen är ju förbi om några timmar, men det skulle kanske ändå vara intressant för era läsare med en text som tar upp och noterar huvudlinjerna i detta fem år långa och mycket kontroversiella pontifikat?

Jag arbetar som doktorand i kyrkohistoria vid Uppsala universitet. Min huvudinriktning är just modern kyrkohistoria; jag har tidigare bl.a. skrivit en publicerad understreckare om Sarah Palin och den moderna evangelikalismen. (Har även publicerat i olika vetenskapliga och populära magasin - se bifogad CV)


vänliga hälsningar,
joelh


Datum: Tue, 20 Apr 2010 09:13:22 +0200
Från: Under strecket
Ärende: SV: Understreckare om påve Benedikt?
Till:joelh

Hej Joel,

jag måste tacka nej till ditt förslag.

med vänliga hälsningar

I.F.
tf red Under strecket

(Och eftersom det är så svårt med ironi i bloggposter bör jag kanske lägga till: Svaret "nej tack" hör till vardagen för en skribent - jag är verkligen inte bitter. Möjligen denna gång en aning överraskad över detta definitiva "njet".)

Labels:

10 Comments:

Anonymous Maja said...

De har inga pengar, det är förklaringen.

2:50 PM  
Blogger Pär Parbring said...

Får vi kanske läsa något i stil med denna understreckare på din blogg framöver? Det vore väldigt intressant att få ta del av.

3:00 PM  
Anonymous Johan S. said...

Länge leve Benedikt den Store!

3:10 PM  
Blogger joelh said...

maja: nja, understreckarna skrivs mer lr mindre alltid av frilansare. men de kan säkert ha ett eller flera goda skäl, jag tyckte bara att det var ett intressant exempel: om man inte tar inte en underst om BXIV nu - på 5-årsdagen under dessa kontroverser - så gör man det aldrig (eller jo, när han dör förstås).

Pär: kanske det!

5:18 PM  
Anonymous Maja said...

Jag tror att de håller fast i sina fasta frilansare och inte har råd att odla upp nya, det är vad jag har hört iaf.
Säger som Pär, skriv på bloggen.

8:05 PM  
Blogger joelh said...

maja: hm, interesting. det är fullt möjligt att du har rätt!

11:46 PM  
Anonymous Erik Å said...

Till skillnad från exempelvis SvD gör Guardian något på femårsdagen av påvens tillträde:

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/belief/2010/apr/20/pope-benedict-catholicism

Skribenten argumenterar där för att påven inte är så mycket en teologisk reaktionär som en företrädare för en "romantisk ortodoxi" - en hållning som innefattar ett avvisande av modernitetens dualismer, och speciellt den mellan tro och förnuft. Bara genom en sådan hållning kan företrädare för såväl en blind, fanatisk tro som en tom, sekulär rationalism räddas från sig själva, tillbaka till den kulturella helhet och helighet från vilken de båda ursprungligen kommer. Ungefär.

Riktigt läsvärt!

10:39 AM  
Blogger joelh said...

erik: tack för tipset! ska läsa med intresse!

1:46 PM  
Blogger Emil Oskar said...

Haha hårda bud!

2:54 PM  
Blogger Mattias Agnesund said...

Borde inte variationen på ämnen bli mer lidande om dom går runt på ett begränsat antal frilansare? Och en ny frilansare är väl inte dyrare än en gammal? Eller hur menar du med "odla upp", Maja?

4:11 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home