Thursday, March 30, 2006

hockeybockeydet är tungt att vara i exil. inte för att jag saknar linköping. men där har man ju i alla fall vänner med den gemensamma passionen för LHC. nu får jag gå ensam till baren utan någon att dela glädje och smärta med. mest glädje. frölunda har ett hyfsat anfall och ett dåligt försvar, vi har ett asbra försvar och ett hyfsat anfall. så vi vinner! hoppas jag i alla fall. fast dom e snabba, det får man ge dom. helt ensam är jag förresten inte. oskar som läser till brandingenjör går också och ser matcherna. hamnade bredvid honom första matchen och pratade. så vi känner kanske inte direkt varandra, men det är trevligt. enda dilemmat är att han är från göteborg och håller på frölunda. så först sitter jag och förbannar motståndarna eller sina egna spelare, sen vänder jag mig mot honom och försöker mig på en sansad, mer balanserad analys. "Hur kan ni släppa igenom honom! Ta en utvisning i det läget om ni inte hinner ikapp!!" och sen "Ja, han är verkligen snabb den där Kallio. snyggt och välförtjänt, det måste jag säga." ibland vill man bara vara arg, inte nyanserad. jag jobbar med att vara nyanserad. kan jag inte få slippa det?


för övrigt:
.. är det kul att anders wejeryd blir ärkebiskop. "jag känner ju honom mycket väl; underbar människa, underbar." (han var på porto alegre...)
.. är det sjukt att expressen har publicerat namn, bild, personliga detaljer och adress på hagamannen. vad tänkte redaktören? "Så ska vi se dagens att-göra-lista... Förstöra ett liv - check!"
.. är avocado det nya fetaost. fantastiskt gott! till allt!

4 Comments:

Anonymous Filip said...

Har du märkt hur slafsigt du skriver när du skriver om sport? Tycker du själv att det inte är så viktigt, som du ändå försöker övertyga dig själv om att du ändå tycker att det är?

Och angående Hagamannen; jag är inte för att man hänger ut folk, men har de inte DNA-bevis? "Förstöra ett liv" kommer då i annan propotion...

Men nu är jag nog bara motvallskärring bara för att jag ska vara det... Håller nog med i princip, men...

10:33 PM  
Anonymous sunco said...

säg inte "vi". det säger bara den okunniga massan.

11:24 PM  
Blogger joelh said...

återigen, filip, hävdar jag att det finns fler dimensioner i inlägget. det är inte "bara sport". (: jag får dock ge dig att det är slafsigt skrivet. ska skärpa mig!

sunco: så här är regeln: i slutspelstider (VM, hockey, etc.) är det ok att säga "vi", men inte under seriespelet. de vanliga reglerna upphör att gäller under slutspel, och laddningen är så mycket starkare. man förenas med sitt lag. det går inte att hindra det. man blir "vi". och det är ok.

11:07 AM  
Anonymous sunco said...

bra försök att övertala dig själv att du har rätt. men du har mycket kvar att lära.

11:47 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home